Aerocrine B

AerocrineB, Teknisk Analys.

AerocrineB har under de senaste 6 veckorna handlats i ett intervall om ca 1.30- 1.45 kr. Denna kortare konsolideringsfas bröts under vecka 17 och kursreaktionen vart minst sagt häftig. Aktien handlades under kraftigt ökad volym upp med  37 % i fredags och stängde på 2.09 kr.  Därmed har AEROb i år gått upp med 100 % och stiger nu in i kursvinnarnas finrum 2015. Har själv haft AEROb under bevakning, med uppmaningen att köpa ett utbrott över 1.45 kr. Denna analys gör jag på Twitter följarnas begäran. I regel ligger det 1-2 dagars förberedelse bakom varje analys jag publicerar, ogillar att tumma på kvalitén, börsen öppnar om ca 14 timmar. Jag har tiden emot mig så låt oss gå över till handling. Vad hände egentligen ?
Aerocrine AB(Weekly)20150427Tid och handling, inget som har undkommit AeroB heller. Med denna chart får vi en övergripande bild.  Sen 2009- 2015 har kursen tappat från ca 16 kr till dagens 2 kr. Ett svart hål. Det tog faktiskt emot att ens nämna AEROb på Twitter. Här ser ni varför jag förespråkar användandet av stop loss (S/L), och varför man inte skall leka med fallande knivar. Vänta ut fallet och invänta klara vändningstecken, allt annat är att spela med kapitalet. Billigt kan bli billigare. Ta en titt på charten. Om vi bara tar hänsyn till fallet från 8 kr. Många av oss tyckte säkert att det var ett kanon pris vid 4 kr, 3 kr, 2 kr. Börjar man gå emot trenden och tror sig veta bättre än marknaden gör man det till något personligt. Något personligt blir lätt känsloladdat, känslor hör inte hemma på börsen. Menar inte att låta känslokall, de finns säkert där, men ingen bryr sig. Vi tittar på 1 D charten.
Jag rekommenderar nya läsare att kika på mina tidigare analyser. Tidsbrist ,så jag måste utelämna en del saker.
Aerocrine AB(Daily)20150427
Aerocrine är volatilt. Högrisk. Tecken på en upprekyl började målas upp i början av 2015. Var nog då jag fick upp ögonen för pappret. Kursen forcerar det glidande medelvärdet MA 50 (blå linje) flera gånger för att springa in i motståndet MA 200 (röd linje). Har markerat dessa rörelser med pilar. Dessa första rörelser är väldigt spekulativa, det råder stor osäkerhet, man kan säga att marknaden anar  vändningen, men “klara vändingstecken” fanns inte ännu då kursen inte hade etablerat sig över MA 200. Har i tidigare analyser skrivit om “infektionspunkter”. Jag berättade även att glidande medelvärden återtestas, liksom andra viktiga utbrottsnivåer. Man oftast 2 chanser på sig att komma in eller ut ur anskaffade positioner (läs tidigare analys). Dessa “infektionspunkter agerar motstånd så länge kursen är under dem, de omvandlas i regel till stöd då de forceras.  Finns dock vissa undantag. Är ett glidande medelvärde fallande så är chansen stor att det inte håller då det blir ett återtest (se cirklar). När MA 50 börjar plana ut (se rektangel) börjar de första spekulativa investerarna samla lite mod. Jag brukar likna värdepappershandel vid krig mellan köpare och säljare. MA 200 (ca 1.60 kr) har under tiden fortsatt falla och ligger nu för första gången inom räckvidden för köparnas attacker. Läs definitionen av MA 200 så förstår ni varför detta glidande medelvärde är av strategisk & psykologisk betydelse  . Vi zoomar in denna chart.
Aerocrine AB(Daily)201504271 D chart. Bollingerband(BB, svarta linjer) bekanta er med definitionen här. Rektangeln, köparna erövrar mellersta BB och MA 50 i ett svep. En viktig strid vunnen. Den 3: mars inleds en konsoliderings period och det är här som köparna laddar(momentum) för det större slaget om MA 200. När BB är sammandragna så är det ett gott varningstecken på att volatiliteten i aktien kommer tillta. Pilen längs till höger markerar när kursen sugs in i det övre BB, enligt definitionen ett tecken på köpdominans. Forcering av MA 200 blir ett faktum. Köparna har nu fullständigt pulveriserat 1 D charten. De har erövrat allt som har kommit i deras väg.
I mina analyser tar jag hänsyn till både långa och korta tidsspann. På det sättet får jag större träffsäkerhet på mina analyser. Det klassiska i Sverige är att analytiker slänger ihop några rader om trenden och lite kort om vad som sker på 1 D charten. Ibland känner jag att jag skulle kunna skriva en pocketbok om varje case. Teknisk analys är så mycket mer. Låt oss gå över till veckocharten(1 V chart), här representerar varje stapel en avslutad handelsvecka i AEROb. 1 V chart.

1 V chart. Trenden bryts.
1 V chart. Trenden bryts.

Får ofta frågan var man ska placera sin S/L. Är man långsiktig investerare så är det en god idé att lägga den där trendlinjen löper. Traders som har is i magen kan invänta återtestet, “andra chansen”. Minns ni det jag sa tidigare. Stöd är stöd så länge som de absorberar säljtrycket, håller det inte omvandlas de till motstånd. På denna chart har ni en perfekt illustration. Allt återtestas!
Aerocrine AB(Weekly)20150427-2222En stapel klassas som giltig först då den avslutas. På 1 V charten innebär det att den blir giltig först då veckan avslutas. Cirkeln här samma betydelse som på 1 D charten. Där hade vi glidande medelvärden som vek nedåt, här är det en fallande trendlinje som köparna försöker forcera. Det är först vid pilarna som kursen börjar svara på träffarna, återtester som håller, säljarna på väg att förlora sin dominanta ställning. De lyckas inte drive ned kursen lägre.
Aerocrine AB(Weekly)20150422Ta aldrig positioner under en konsolideringen. Avvakta klar riktning. Denna chart visar min inställning till AEROb under konsolideringen. Köpsignal 1.45 kr, sälj signal 1.30 kr. Allt däremellan är ingenmansland, skyttegravskrig.
Aerocrine AB(Weekly)20150427Utbrottet, en bild/chart säger mer än 1000. Intressant, ingen FA, marknadsdrivande nyheter just den dagen. Vad gäller BB på veckocharten är det samma sak här. Rektangeln visar att det nedersta BB har slutat falla och plana ut. Det mellersta har med veckans kraftiga uppgång börjat luta uppåt. Kursen är nu inpressad i det översta BB (ca 2.07, se pil högst upp). En annan sak som väckte mitt intresse för AEROb, nämligen att kursen låg över mellersta BB samtidigt som det var ett brett gap mellan översta och nedersta BB. Detta innebar att fick vi bara ett utbrott över 1.45 kr så skulle inte övre BB kunna agera motstånd innan 2.06 kr. Hoppas ni hänger med nu. Principen med BB är att kursen skall pendla mellan nedre, mellersta och övre. Så länge som det lokala stödet vid 1.30 kr höll behövde jag inte oroa mig för ett test/brott av det mellersta BB. Jag har markerat 1.72 kr som en viktig nivå ifall vi skulle få ned rekyler. Detta är en viktig Fibonacci nivå. För att denna analys inte skall bli en pocketbok får ni själva bekanta er med Fibonacci principen. Här har ni länken.  Googla!
Nu har vi gått igenom 1 D & 1 V charten. Båda dryper av köpdominans. På 1 D charten är det viktigt att MA 200 (1.61 kr) överlever ett potentiellt återtest, glöm inte att MA 200 fortfarande är fallande. På 1 V charten är 1.72 kr ett viktigt stöd i form av Fibb. nivå. Nu går vi över till månadscharten.

1 M
1 M

Säljarna har lyckats ställa till med rejäl teknisk skada, och köparna får nu betala ett högt pris. Visserligen har hänt en del positiva kursrörelser kortsiktigt, skall AEROb se ljuset på längre sikt så måste kursen etablera sig över 4-5 kr. Den långsiktiga trendlinjen kommer förmodligen agera ett starkt motstånd. Återigen så var det mellersta BB i höjd med 5.5 kr den bästa säljsignalen. Detta har vi sett i mina tidigare analyser. FPC, Orexo, MedivirB, alla mina säljkandidater har tappat 35-50 % efter att detta glidande medelvärde har gett vika. Jag blankar aldrig aktier. Även om jag förmodligen hade gjort bäst avkastning på det sättet, känns inte bra att sko sig på andras olycka. Sant! OMX 30 är en annan femma. Där är det affärer rakt igenom och när tiden är inne skall det bli ett nöje att ge tjuren en omgång. 🙂 Under tiden gäller det att snällt följa trenden. Ni hittar en aktuell analys av OMX 30 här.
Motstånd här har jag markerat ut med pilar. Glidande medelvärden rör sig ständigt, så jag skulle rekommendera er att börja bruka TA- program. Här har ni en gratis version som jag själv använder mig av, www.investing.com. Denna är inte real tid, funkar dock bra för mig.  Börsen öppnar om drygt 30 min. Blir ingen sömn idag så jag tar ledigt från handeln idag.
aerocrine vinstschemaAvslutningsvis, AEROb vart en bra affär. Varför jag sålde? Jag fick ut 2 rörelser i kursen, var aldrig redo för det 3:e (1.80-2kr). Var ej balanserad känslomässigt, glädjen började ta över. Jag fick bra betalt, 20 % på 1 handelsdag inte illa. Prio målet är att prestera bättre än index. Ger mig in in nån strid som jag inte är redo för. AEROb var kliniskt. En strategisk seger !

Kommentarer och frågor välkomnas. 🙂
Lycka till.

All material som publiceras på denna sida är endast mina observationer. Det skall inte betraktas som publika köp eller sälj rekommendationer. Detta är endast mina personliga tankar kring marknadens tekniska styrkor och svagheter. Allt publiceras i utbildningssyfte.
Vänligen VV

Lär dig mer om TA och ta del av dagliga praktiska analys ex genom att registrera din e-post. Kostnadsfritt !

 

Facebooktwitterlinkedinmail
Tagged , , , , , ,

10 thoughts on “AerocrineB, Teknisk Analys.

 1. Fantastiskt bra analys. Jag har lärt mig så mycket av dina resonemang och försöker identifiera möjligheter på det här sättet. Min senaste position är i Acando där jag tycker mig se en samling positiva tecken! Att ha en tight stop-loss har jag också lärt mig, även om jag fegade ur och inte sålde allt på Orexo, (just nu mycket dålig affär). Tack!

  1. Hallå Karin.

   Tack för ditt stöd. Acando har jag tyvärr inte på bevakningslistan, men kul att du har kommit så pass långt att du kan applicera TA på egna “cases”. Viktigt att man tillämpar uppsatta regler i sin handel, på det sättet håller man känslorna utanför. S/L vår billigaste försäkring.

   Lycka till.

   VV

 2. Many thanks for your analysis. What is your comment on Kancera AB?

  Best Regards
  Mohammad

  1. Hello Mohammed.

   I might add Kancera AB to my watchlist in future. I am not into that stock at the moment.

   Have a nice day.

   VV

 3. Tack för bra analyser, jag har tillsammans med en kompis börjat göra ta, vi jobbar hårt med att inte ligga kvar för länge och låta känslorna ta över. Vi använder ta och diskussioner mellan oss för att inte göra förhastade och ogenomtänkta affärer, tyvärr kan det innebära att vi missar lite i såväl upp som nergångar, men vi går starkt plus i alla fall. Jag har som mål att kunna försörja mig på trading, din sida och dina analyser hjälper mig att lära mig och jag hoppas att jag kan tillföra något inom börshandeln till dig och andra som har samma intresse!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.