Fingerprint Cards

Fingerprint Cards veckoanalys, v.40

Redan innan det stora kursraset i FPC så fanns det indikationer på vart ett eventuellt fall skulle finna ett stöd. Detta stöd löpte vid ca 26 kr och var det nedre BB (Bollingerbandet) på månadscharten. Vad vi gör i dessa anlyser är att “skala” ned utvecklingen till olika tidsperspektiv. Innan det stora raset hade jag mest fokus på dagcharten Efter att säljarna hade slagit ut viktiga stödnivåer där så fick jag vända mig till veckocharten för att finna ytterligare guidning. På veckocharten hade vi ett viktigt stöd i from av mellersta BB vid ca 47 kr. Ibland så har dessa glidande medelvärden en tendens att mötas vid samma kursnivå. I Fingerprints Cards fall hände något väldigt ovanligt. Det unika var att vi hade 3 viktiga stöd i form av glidande medelvärden som alla möttes upp vid ca 47-48 kr. När dessa stöd bröts resulterade det i kraftig kursrörelse på nedsidan. Jag söker alltid en edge i min handel. Man skulle kunna kalla det för referenspunkter. Bottnar/ toppar. Med hjälp av TA kan man ha föraningar om var dessa kommer att skapas, precis som vi hade med 26 kr. Ibland är det bäst att ge volatila värdepapper lite tid så priset att balanseras. Dessa staplar målar upp en bild av det som sker med kursen, ju mer tid vi ger det desto klarare blir bilden. I veckans analys kommer lägga fokus på hur man kan dra nytta av denna strategi. Vi kommer självklart kika på viktiga kursnivåer inför vecka 41. Mycket som skall göras, så låt oss börja. 
I förra veckans  analys av Fingerprint Cards slog vi fast att 39-40 kr var en nyckelnivå. I och med kursbotten vid ca 26 kr hade vi fått en “referenspunkt, edge”. Med hjälp att denna nivå kunde vi använda oss av Fibbonnaci metoden och lista ut vad som krävdes av köparna för att bryta denna onda cirkel med kursfall. 39 kr var motståndet enligt fibb metoden och 40 kr är mer ett psykologiskt motstånd. Jämna tal har en tendens att bli duktiga stöd eller motstånd. Just dessa nivåer visades bli FPC´s motstånd under veckan.
Enligt fibbonaccin så skall allt under 39.50 kr klassas som en upprekyl i en fallande trend. Dvs kursen stämmer av denna nivå för att fortsätta falla. Dessa veckoanalyser är väldigt lärorika, även för mig. Jag skulle rekommendera nya läsare att börja med förra veckans analys. Fibb nivåer hittar ni där, de förblir desamma och ändras inte som glidande medelvärden gör. Vi börjar med 2 charts där tidsperspektivet är 1 dag. Varje stapel är en avslutad handelsdag. Fibbonacin uträttar verkligen magi. Jag slutar aldrig förvånas.

1 D chart,Fibbonacci nivåer.
1 D chart,Fibbonacci nivåer.

Det sägs att bilder kan säga mer än tusen ord. Betrakta denna chart. Ett ex på hur fibben kan ge mig fullständig kontroll över priset. Jag skrev tidigare att jag helst letar efter referenspunkter. Allt som behövdes var tid, och tid har jag gott om. Nu klarnar bilden upp mer.  Nu kan jag använda den lokala toppen på veckocharten 42.50 kr och botten vid 25.50 kr. Dra fibben mellan dessa nivåer. Det är helt otroligt hur priset har svarat på fibb nivåerna. Markerat med pilar, till vänster är nivåerna markerade. Finns egentligen ingen anledning att kommentera detta ytterligare. Allt är nog glasklart. Ju, ska tillägga, 50 % på fibbskalan är rekyl av normalgraden. I FPC´s fall innebär detta att köparna måste se till att behålla kontrollen över 34 kr. Om inte så kommer säljarna ha som mål att återtesta 25.50 kr i första hand.

1 D chart, MA 50, Mellersta BB, MA 200, Viktigt stöd 134 kr.
1 D chart, MA 50, Mellersta BB, MA 200,
Viktigt stöd 134 kr.

FPC´s kurs befinner sig nu över det mellersta BB 36.66 kr( svarta strecket i mitten), problemet nu är att detta glidande medelvärde kraftigt dalar och blir därför inte tillförlitligt. MA 50 vid 42.60 kr är också fallande. Alla dessa glidande medelvärden kommer vara motstånd på uppsidan. Att de dalar är resultat av av det kraftiga kursfallet ned till 25.50 kr. Att priset är under MA 50 och MA 200(röd linje 50 kr) ger säljarna ett rejält övertag. Vi kan dra viktiga slutsatser vad gäller priset. 39.50 kr , 42.50 kr är första tunga motstånd på uppsidan.
Viktiga stöd på nedsidan är 36 kr och sedan 34 kr.

Veckochart, MA 50
Veckochart, MA 50

Detta är 1 V chart. Varje stapel är 1 avslutad handelsvecka. MA 50 är den blå linjen. 1. Här ser man varför man alltid skall respektera ett brott under ett viktig glidande medelvärde. Att det är dåligt för kursen vet vi, men hur pass dåligt det blir vet vi aldrig i förväg. Inte värt att ta risken. Om situationen är den omvända, dvs att priset är ovanför, då kan man ligga kvar i sina positioner och åtnjuta god avkastning. Man har översyn av positionerna och allt man behöver göra är att flytta fram stop/ lossen allt eftersom positionerna visar vinst.  En tum regel med glidande medelvärden är att de i regel återtestas. På tal om MA 50 och RISK. Som många av redan vet så har jag bevakning av FPC och Orexo på denna hemsida. Detta i utbildningssyfte, vi följer helt enkelt upp det som händer i dessa värdepapper med praktiska exempel varje vecka. Orexo avslutade vecka 40 exakt på detta glidande medelvärde. Har publicerat en extra lång veckoanalys om läget, jag rekommenderar att du läser den analysen.  Jag tog med denna chart av 2 anledningar.
2. Pilen till höger symboliserar återtestet. Detta hända när Huawei samarbetet vart offentligt. Så redan där uppvisade FPC teknisk svaghet trots en positiv fundamental nyhet. Värt att tänka på.

Veckochart, köp och sälj nivåer. Edge
Veckochart, köp och sälj nivåer. Edge

Det är såhär som en trader ser på veckcharten. Man letar efter lokala stöd/motstånd. Man letar efter en edge hela tiden. I detta fall kommer traders förmodligen blanka pappret under 34 kr och spekulera i uppgångar om/när priset tar sig förbi 40 kr. För mig personligen är allt däremellan en gråzon. Ingenmansland.

1 M chart. hur man optimerar sin avkastning
1 M chart. hur man optimerar sin avkastning

Här ser ni FPC´s kurs innan pappret började uppvärderas. Här ser ni ett exempel på hur man kan optimera sin vinst. Har man positioner i ett papper så skall man bara följa med utbrott uppåt. Detta är en edge. Toppar som som forceras av köpare är tecken på styrka, köpdominans. Det enda man behöver göra är att flytta fram stop lossen allt eftersom positionerna visar vinst. Skulle det vara så att man står vid sidan om och vill in i pappret, då kan man försöka tajma köpet och gå in när köparna forcerar de lokala topparna. Lokala topparna har jag markerat med röda linjer.

Lokalt botten 36.40 kr.  Blankarnas edge på månadscharten.
Lokalt botten 36.40 kr.
Blankarnas edge på månadscharten.

På månadscharten visade jag er hur köparna utnyttjade forcerade lokala toppar till sin fördel och drev priset högre. Nu till den dåliga nyheten. Vad säljarna/blankarna gör nu är desamma, fast de använder sig av brutna lokala bottnar. De kommer att använda 36.40 kr som en edge när/ om de börjar pressa ned kursen. Med andra ord så är 36.40 kr en säljsignal på månadscharten. Skulle jag verkligen känna att jag måste gå in i FPC så skulle jag aldrig göra det så länge priset är under 36.40 kr. Rent visuellt så ser vi också svansar på ovansidan av staplarna. Dessa vittnar om att säljarna dominerar i FPC för tillfället.
Just nu är det väldigt tungt i FPC, rent tekniskt.
Lycka till.

Under denna vecka så kommer jag hålla er uppdaterad om vad som händer rent tekniskt med Stockholmsbörsen, OMX 30. Titta in och håll er uppdaterade.

Frågor och funderingar välkomnas. Kommentera gärna.
Stoploss.se finns nu på Facebook och Twitter. Vi har även uppdaterat e-mail adressen. Adda och sprid gärna analyserna vidare.
Fyll i din mail så får du en notis när jag publicerar nytt på sidan. Kostnadsfritt.

All material som publiceras på denna sida är endast mina observationer. Det skall inte betraktas som publika köp eller sälj råd. Detta är endast mina personliga tankar kring värdepapprets tekniska styrkor och svagheter. Allt publiceras i utbildningssyfte.
Vänligen

VV

Lär dig mer om TA och ta del av dagliga praktiska analys ex genom att registrera din e-post. Kostnadsfritt !

 

Facebooktwitterlinkedinmail
Tagged , , , , ,

9 thoughts on “Fingerprint Cards veckoanalys, v.40

  1. Va säger de glidande bb banden nu?
    Samt ma 50 och ma200.
    E de något som du kan se snabbt?

  2. Vad ska man tänka på när man ställer in bb banden.
    Står idag upper band 20 och 2
    Middle band 20
    Lower band 20 och 2
    Vad betyder detta

      1. Som jag ser de rök mellersta bb bandet idag.
        Och nu hamnar vi mellan nedre och mellersta.

        Sedan kollade jag på macd.
        Denna är inte ennu men möjligt snart negativ igen. De borde betyda köpsignal. Komentarer på det.

        Map fibben och 34 som du ritat ut på veckocharten.
        Idag bröts den ganska lätt men vi stängde på 34.1
        Kan man se den signalen som slagen och ett troligt test på 25.5 kommer äga rum?

  3. Hallå.
    Kollade på fing
    Tog veckochart
    och lät ma200 ligga kvar
    Den hamnar då på låga 24.9.
    Kan de stämma?
    När jag ändrar till månadscharten försvinner sträcket för ma 200 helt.
    Men ma 50 hamnar på 24.

    Gör jag något fel eller ändras ma beroende på om jag har D W M inställt

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.