Fingerprint Cards

Fingerprint Cards veckoanalys, v.41

Vecka 41 har varit väldigt volatil och dramatisk. Säljarna/ björnarna försöker koppla ett järngrepp om de globala börserna, och de är på god väg att börja total dominera. Som trader upplever jag denna vecka som den mest påfrestande, rent mentalt. För min del har allt fokus legat på den Amerikanska börsen, SPX 500, och hur den svenska börsen OMX 30 svarar på utvecklingen där. Robotarna/ algoritmerna har slitet mig och många andra i stycken, men portföljen mår bra. Har helt enkelt hänt massor, skall inte ta upp er tid, är ni intresserade av saker som händer omkring kan ni läsa det i Orexo´s veckoanalys. Denna vecka kör vi en kort analys av FPC. Tidsbrist, dessutom så har det inte hänt så mycket av teknisk betydelse sen förra veckans analys. Ibland behövs det helt enkelt tid, och det är det vi ska ge FPC denna vecka. Låt oss börja.

Viktiga Fibb nivåer. Rekyl nivåer på uppsidan.
Viktiga Fibb nivåer. Rekyl nivåer på uppsidan.

I förra veckans analys la jag fram nivåerna som köparna behövde kontrollera/erövra i som ett första steg i arbetet med att försöka återställa skadan som säljarna hade åstadkommit. Mer om detta och viktiga Fibonacci nivåer och kan ni läsa om i vecka 40 analysen.

 

Dagcharten. Kortsikt, 32 kr, 34 kr 36 kr viktiga nivåer
Dagcharten. Kortsikt, 32 kr, 34 kr 36 kr viktiga nivåer

Redan i början av handelsveckan så tappade köparna kontrollen över viktiga nivåer. OMX 30 har haft det tungt och detta kan ha smittats av på FPC. 34 kr har blivit ett motstånd. Kursen har stabiliserats något, men som ni ser så klarade köparna med nöd och näppe att rädda den kortsiktiga trenden, 32 kr.  Ser tungt ut. Återigen en liten triangel formation, och riktningen här kommer nog ge oss tidiga signaler om vart kursen är påväg. En kurs under 32 kr och säljarna kommer göra sitt yttersta för att att producera ett återtest av 25.50 kr. Att kursen börjar stabiliseras ser vi framför allt på det mellersta Bollingerbandet som nu planar ut för första gången sedan raset, ca 35 kr. Sammanfattar vi denna chart så har vi motstånd på 34kr, 35 kr & 36 kr. Stöd på 32 kr, 29.50 kr och slutligen 25.50 kr vilket också är kurslägsta för 2014.

Veckochart, Stöd 31.40 kr. Motstånd ca 34 kr, 36 kr och 39.50kr
Veckochart, Stöd 31.40 kr. Motstånd ca 34 kr, 36 kr och 39.50kr

Veckocharten ser inte positiv ut. Här ser vi varför formationer är viktigt. Svansar på ovansidan av staplarna är tidiga tecken på att köparna överger sina positioner. Har markerat det med pilar. FPC kan ha skapat en dubbeltopp vid  39.50 kr, skulle detta vara fallet är det ett tidigt tecken på att upp rekylen har misslyckats. Dvs detta kan ha varit en upp rekyl i en fortsatt fallande trend. Anledningen till att vi skall ge det lite tid är för att se hur kursen ter sig vid 31.50 kr nivån som är ett viktigt lokalt stöd på veckocharten. Viktig trader edge, faller kursen under denna nivå då kommer nog blankarna att börja titta fram på allvar igen. Lägg märke till hur det nedersta Bollingerbandet faller, denna fallande trend kommer att hålla i sig under vecka 42 och öppna upp för nya nedgångar. Om inte ovannämnda stöd håller.

Månadschart, Viktigt lokalt stöd 25.50 kr. Lokala motstånd ca 36.40 kr och 39.50 kr.
Månadschart, Viktigt lokalt stöd 25.50 kr. Lokala motstånd ca 36.40 kr och 39.50 kr.

Svårare än så här är inte trading för mig. Motstånd vid ca 36.40 kr och 39.50kr. På nedsidan finns det starkaste stödet vid ca 25.50 kr. Även 28 kr men jag har svårt att tro att denna nivå kommer spela nån större roll om inte 31.50kr – 32 kr håller.
Har markerat dessa nivåer med pilar och linjer. Så länge som kursen befinner sig under 39.50 kr är utsikterna negativa. Oktober stapeln kommer med all sannolikhet avgöra riktningen för kursen på längre sikt. Staplarna och detta gäller alla tidsperspektiv ,blir giltiga först då tidsperioden avslutas. 39.50 kr var tidigare ett viktigt stöd, under oktober månad har det blivit ett motstånd. Även Fibonaccin pekar ut 39- 40 kr som en viktig nyckelnivå. Vi förlitar oss på dubbeltoppen, Fibonaccin och tidigare viktiga 39.50 kr och utnämner denna nivå till nyckelnivån på uppsidan. En påverkande variabel för alla värdepapper noterade på Stockholmsbörsen är självklart börshumöret globalt. Vi går in i en period då sentimentet är väldigt negativt och detta kan komma att avspegla sig på riskviljan även i FPC.
Lycka till.

Frågor och funderingar välkomnas. Kommentera gärna.

Stoploss.se finns nu på Facebook och Twitter. Har även uppdaterat e-mail adressen.
Fyll i din mail så får du en notis när jag publicerar nytt på sidan. Kostnadsfritt.

All material som publiceras på denna sida är endast mina observationer. Det skall inte betraktas som publika köp eller sälj rekommendationer. Detta är endast mina personliga tankar kring marknadens tekniska styrkor och svagheter. Allt publiceras i utbildningssyfte.
Vänligen

VV

Lär dig mer om TA och ta del av dagliga praktiska analys ex genom att registrera din e-post. Kostnadsfritt !

 

 

 

Facebooktwitterlinkedinmail
Tagged , , , ,

1 thought on “Fingerprint Cards veckoanalys, v.41

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.