Medivir B

Medivir B, en bra säljkandidat ?

Medivir B hade en tung dag på Stockholmsbörsen.Aktien föll med 7.41 % under stora volymer  och handlas nu under det viktiga glidande medelvärdet MA 200, ca 121 kr. Kursen befinner sig i en stigande trend sedan slutet av 2012.  En serie  högre toppar och lägre bottnar har format denna stigande trend. Botten i denna trendkanal löper vid ca 111 kr. Idag pressade säljarna kursen under MA 200, det mest sannolika scenariot är att 111 kr återtestas härnäst.
Håller inte denna nivå så kommer nya säljsignaler att utlösas. I juni 2014 skapades en topp vid 150 kr. Sedan dess har topparna varit allt lägre. Detta är ett tecken på att köparna börjar  förlorara sin dominanta ställning. 

MA 200, Stigande trenden står på spel.
MA 200, Stigande trenden står på spel.

Veckocharten vittnar om en toppformation vid ca 150 kr. Köparna har inte kraften att bryta igenom. Istället skapas en dubbeltopp som är en säljsignal i sig.

Toppformation, ca 150 kr. Dubbeltopp = säljsignal.
Toppformation, ca 150 kr. Dubbeltopp = säljsignal.

Överlag så uppvisar Medivir B svaghet så fort kursen handlas mellan 135 kr – 150 kr. Köparna tvekar, tveksamhet straffas på börsen. Långa streck på ovansidan av staplarna visar denna tvekan. Håller inte 111 kr så är det närmaste stödet det mellersta Bollingerbandet på månadscharten, ca 102 kr . Observera hur kursen stöts ifrån och faller vid träffar av det översta BB. Svaghet !

Månadschart, viktigt stöd Mellersta BB ca 102 kr.
Månadschart, viktigt stöd Mellersta BB ca 102 kr.

Lycka till

Stoploss.se finns nu på Facebook och Twitter. Ta del av allt som publiceras genom att gilla Facebooksidan.
Fyll i din mail så får du en notis när jag publicerar nytt på sidan. Kostnadsfritt.

All material som publiceras på denna sida är endast mina observationer. Det skall inte betraktas som publika köp eller sälj rekommendationer. Detta är endast mina personliga tankar kring marknadens tekniska styrkor och svagheter. Allt publiceras i utbildningssyfte.
Vänligen

VV

Lär dig mer om TA och ta del av dagliga praktiska analys ex genom att registrera din e-post. Kostnadsfritt !

 

Facebooktwitterlinkedinmail
Tagged ,

2 thoughts on “Medivir B, en bra säljkandidat ?

 1. Hej
  Kul att du ger dig på Medivir!
  Har ägt Medivir i snart 1 år, har gjort enormt många trades i den aktien.
  Gårdagens fall beror till stor del av en analys som kom ut som sedan visades sig efter stängningen att vara fel. Det kan blivit en våt skakig filt över dem nu men egentligen då den fallit på fel baserad fakta borde den återhämta Ma200 minst. Om gårdagen inte hade hade fått ut analysen och vi istället stängt på 121-122 hade vi haft en triangelformation som nästan hade sett ut som den vid OKT2013-Mars2014. Den bröt vi ur uppåt sen. Min poäng är att det är tidigt att ropa sälj, det är av stor vikt att se dagens handel innan man avgör framtiden med tanke på det som hänt. Skulle uppskattas av mig om du fortsätter köra medivir då jag gör mina amatör analyser där ibland 🙂

  1. Hej Andson.

   Grattis till framgångsrika trades i Medivir B.
   Jag tar inte så mycket hänsyn av vad som händer omkring Medivir B fundamentalt. Jag följer priset, och precis som du själv säger, MA 200 är viktigt. I Medivir´s fall så ser jag det som ett svaghets tecken att kursen är under denna nivå.

   Vad jag försöker göra är att uppmärksamma ett viktigt stöd i Medivir B. Detta stöd/ stigande trendlinje löper vid ca 111- 112kr. Håller det inte där så finns det risk att fallet i pappret tar vid i styrka.

   Vänligen

   VV

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.