Om Mig/ Stoploss

Jag ser mig själv som en en chartist/ TA (Teknisk Analys) analytiker. Jag försörjer mig som trader och har gjort detta ett par år. Jag  grundar min investerings strategi på TA. Om man tillämpar TA så är målet att lokalisera trender och hitta trendbrott. Lista ut var köpare och säljare möts och vilken sida som dominerar handeln.

Mitt främsta mål är att riskera/ förlora så lite som möjligt samtidigt som jag vill optimera vinsten. Marknaden rör sig i vågor. Olika investeringsinstrument/ visar styrka under en viss period för att sedan röra sig sidledes eller börja förlora styrka och falla. Jag ser det som ett ständigt pågående krig mellan köpare och säljare, så fort den ena sidan börjar tveka eller visa svaghetstecken så kommer motståndaren att passa på och försöka ta kontrollen. Man kan med hjälp av TA i ett ganska tidigt skede avgöra vad som är egentligen är påväg att hända. Man har större möjlighet att skifta mellan sina investeringar. Istället för att vänta på att köparna skall börja dominera i min investering så väljer jag något annat papper som redan domineras av köpare. Varför inte vänta på att osäkerheten skingras för att påsåvis  riskera mindre av investerat kapital.

Många som är kritiska mot TA. Många anser att FA (Fundamental Analys) har större genomslagskraft. Lite av vad kom först, hönan eller ägget. Alla har sin investeringsstrategi och så länge man är bekväm/framgångsrik med den skall man fortsätta så.

Jag finner TA som ett bra redskap. Detta verktyg hjälper mig att filtrera bort FA. På detta sätt slipper jag bli påverkad av rykten, löften, insiderköp, prognoser osv. Viktigaste för mig är priset och vad som händer med det just nu. Under veckan så läste jag en artikel där det stod ”Medivir rusar oförklarligt”. Eller har ni inte varit om papper som först stiger på positivt FA för att sedan tvär vända och börja falla.

Handeln styrs för det mesta av robotar/ algoritmer. Vi kommer granska detta närmare. Vi kommer försöka agera som de gör. Psykologin är en viktig faktor, vi är vår värsta fiende. Robotar visar inga känslor, marknaden är inte nådig. Ett misstag idag kan stå en dyrt och under en lång tid framöver. Vi skall med hjälp av TA signaler och indikationer göra vårt yttersta för att se det rådande priset ur ett så objektivt perspektiv som möjligt. Vårt ego, vad vi TROR kommer hända med priset i framtiden är inte sådant som gör oss framgångsrika i handel. Funkar ibland, men när det visar sig att vi har fel så slutar det med att känslorna tar över. Känslor och pengar är en dålig mix, och kan leda till att besluts/ handlingsförmågan försämras och förlusterna skenar.
Jag vill att ni betraktar allt material på denna hemsida som rena som observationer.  All material som publiceras  på denna hemsida är praktiska ex på hur jag tillämpar TA i min handel. Denna hemsida är endast till i “utbildningssyfte” och speglar endast min personliga värdepappershandel  och tillvägagångssätt.  Inget som publiceras på hemsidan skall betraktas som publika köp eller sälj rekommendationer.  Handel i olika instrument är riskabel. Ingen garanti att man får tillbaka investerat belopp all handel sker på egen risk. Jag/ Stoploss.se  frånsäger oss ansvaret.