Orexo

Orexo- TA morgon uppdatering

Orexo – Stigande trenden hotad

God morgon. Intresset för TA gällande Orexo har varit stort och det blir fler för varje dag som går. Detta är min stora passion i livet. Jag lägger minst 12- 14  timmar om dagen på börsrelaterade saker. Det som motiverar mig att göra dessa analys utskick är strävan efter att hjälpa den enskilda spararen/ investeraren. Så stort tack för all positiv feedback.

Att handla värdepapper skall vara enkelt. När man känner oro eller frustration över utvecklingen i sitt värdepapper då kan det vara bra och ta en paus, bara tänka efter om man gör allt rätt. Om det är värt det. Oftast när jag har hamnat i en dålig så har det påverkat privatlivet också. Börsen kan verkligen sätta en på prov.

I det första utskicket fick ni en del material. Jag delade med av mina tankar och berörde lite grann hur TA – funkar och vad den består av.

Trenden, indikatorerna, stöd/ motstånd.

Jag nämnde också att jag använder mig av TA för att detta hjälper mig med att klargöra RISK/ REWARD bilden. Jag vägrar ta en större risk än nödvändigt. Förluster måste verkligen minimeras. Jag gör förluster, det gör alla traders. Men hemligheten är att hålla förlusterna minimala för att sedan optimera vinsten. Jag kan göra 5- 10 små förluster eller break-even affärer i rad för att sedan göra en vinst affär som gör att dessa sämre affärer inte spelar nån roll. Ska det vara hållbart måste det gå framåt.

Jag skrev också at TA hjälper mig att hålla psykologin utanför. Jag vill se priset som det är, objektivt. Mina känslor skall inte påverka besluten. KÖP är köp, SÄLJ är sälj.

Med det sagt så vill jag dela med mig av en chart. Vet att många här vill se Orexo stiga i pris, och det vill även jag. Min främsta uppgift är dock att dela med mig en så objektiv bild som möjligt för att på så vis hjälpa er.

 

Orexo(daglig)stigandetrend

Orexo tappade i pris igår. Fallet var inte dramatiskt, skulle snarare kalla det för småkritiskt.

Trenden har stöttat köparnas förtroende sedan rekylen upp började i somras. Att botten i en trendkanal åter testas är inget undantag, snarare en regel. Så länge trenden håller skall man hålla sig till denna. Jag personligen försöker att se till att gå in affären just vid trendbotten.  Då slipper man plågas av säljarnas attacker nedåt. Ni kanske minns att jag skrev i Orexos när jag sålde vid 148 kr och att jag hade gått in vid 138 kr. Jag missade hela rörelsen från 128kr – 138 kr men jag tog det säkra före det osäkra.

Jag skrev att dubbelbottnar och dubbeltoppar var viktiga att hålla reda på.  Jag har markerat dessa med pilar på denna chart. Så ni som nu undrar varför jag sålde på 148 kr, svaret är främst pga dubbeltoppen som skapades. Jag hade inte sålt om köparna hade lyckats driva priset högre.

Jag tänkte egentligen skicka veckovisa uppdateringar på Orexo i framtiden. Utvecklingen som sker i Orexo nu är lite av avgörande, en trend håller helt enkelt tills den slutar göra det. Var varsamma på utvecklingen.

Rent tekniskt så är endast dessa candles giltiga först vid handelsdagens slut. Det ni ser är en dagchart. Mitten pilen visar ex på detta. Fast säljarna försökte bryta trenden 1 gång tidigare så steg köparna in och räddade situationen.

Problemet blir att man stressas ur sina positioner och priset vänder tillbaks. Många har sagt, så fort jag säljer så kommer priset stiga, eller så fort jag köper så sjunker pappret som en sten.

Snart öppnar börsen. Låt oss avrunda.

 

Orexo(daglig)BB

 

Att tänka på inför dagen.  Håller inte dagens öppning (gårdagens lägsta)

Den röda linjen är MA 50 som definierar den kortsiktiga trenden. ( Se mailet TA-verktyg)

Eftersom dessa glidande medelvärden rör sig ständigt beroende på priset så är den i nuläget ca 132 kr. Jag tror att säljarna kommer sitt yttersta för att åter testa denna nivå.

Lägg märkte till att det mellersta BollingerBandet (svarta linjen i mitten) gav vika igår för första gången på ca 2 veckor. Den har agerat stöd innan.

Se nu på den första pilen. Förra gången inte MA 50 höll och priset dessutom handlades under det mellersta BB, då gick priset ned hela vägen till det nedersta BB (118 kr).

Låter krångligt, jag vet.

Det enda ni behöver veta just nu är, håller inte 132 kr finns det en överhängande risk att vi kommer se en touch av det nedersta BB vid 127 kr. Se pilarna, touch och sedan en kraftig rekyl upp.

Om inte rekylen kommer, när vi nuddade 118 kr finns det risk att trenden verkligen är bruten.

Kristiskt.

Motstånden på ovan sidan är desamma.

137.50 kr

139 kr

140 kr

148 kr

Lycka till.

Lär dig mer om TA och ta del av dagliga praktiska analys ex genom att registrera din e-post. Kostnadsfritt !

 

Facebooktwitterlinkedinmail

1 thought on “Orexo- TA morgon uppdatering

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.