Orexo

Orexo veckoanalys, v 39

Orexo har haft en väldigt intressant kursutveckling under vecka 39. Kursen har pendlat mellan 122.50 kr – 135 kr. Kursen har varit nere vid väldigt kritiska stöd nivåer på veckocharten för att sedan avsluta relativt starkt. Intressant ur en fundamental aspekt är att Danske Bank kom med en ny köp rek på 195 kr. En köprekommendation  som mottogs ganska kyligt från investerarna.

Nedre BB agerar stöd, Mellersta BB och MA 50 motstånd
Nedre BB agerar stöd, Mellersta BB och MA 50 motstånd

I slutet av augusti träffar kursen det övre BollingerBandet. Dubbeltoppen skapas och sedan dess har säljarna haft ett järngrepp om Orexo. Den 8 september förlorar köparna kontrollen över mellersta BB och kort därpå även MA 50. Sedan dess har alla dessa glidande medelvärden agerat som starka motstånd. Träffen i nedre BB vid 122.50 kr gav köparna nytt bränsle. Senast i fredags så utmanade köparna både MA 50 och mellersta BB, ett slugt drag som nästan lyckades. Kursen handlades dock tillslut under båda dessa motstånd i fredags.
Mellersta BB, 131.50 kr och 134.10 kr är nivåer som skall hållas koll på. MA 50 avser den sekundära trenden, detta glidande medelvärde avser trenden från 3 veckor till 3 månaderViktigt att köparna etablerar sig över den nivån.
RSI indikatorn vänder upp från låga nivåer, kan vara ett tidigt tecken på att köparna är på väg tillbaka, men skall heller inte tas för givet.

Mellersta BB 122.50 agerar stöd.
Mellersta BB 122.50 agerar stöd.

Jag publicerade under veckan en uppdatering som påpekade att det mellersta BB stod på spel och att det var kritiskt läge. Köparna behövde stiga fram om kraftigare kursfall inte skall riskeras. Som ni ser så agerade detta glidande medelvärde ett stöd och säljarna trycktes tillbaka. Om köparnas har för avsikt att erövra viktiga motstånd på dagcharten under kommande handelsvecka, måste de bevara kontrollen över 130 kr nivån på veckocharten. 130 kr är avslutnings nivån för förra veckans stapel i Orexo, viktigt lokalt stöd på veckocharten.
Det som också bidrog till denna kraftiga reaktion när 122.50 kr testades var det att på både Dag/veckocharten löper nedre BB vid exakt 122.50 kr.
Ett viktigt lokalt motstånd på veckocharten är 135 kr. Tar sig köparna över denna så skulle jag inte utesluta ett litet rally mot 138 -140 kr. Intressant formation på veckocharten, luktar köpintresse.

Månadschart, viktigt motsånd 140 kr.
Månadschart, viktigt motsånd 140 kr.

Har i tidigare analyser haft månadscharten som den mest intressanta ur ett köp perspektiv. Veckocharten har varit den svaga länken.
Köparna har haft en tendens att återkomma i slutet av varje handelsmånad. Detta mönster “verkar” vara på väg att återupprepas.
Återstår ca 2-3 handelsdagar innan en ny stapel skapas. Jag vill att ni lägger märke till ett par saker. Först och främst att svansarna på varje månad sedan maj har haft en lägre nivå. Tecken på att köparna är villiga att betala allt högre pris för Orexo.
Rent visuellt så har ni 2 hammarformationer som har skapats sedan maj, dessa formationer är köpsignaler. Samma tanke över alla tidsperspektiv.
130 kr har tidigare agerat som stöd på månadscharten. Har märkt det med pilar. Under veckan när Danske Bank kom med köp reket på 195 kr så var just 130 kr omöjligt att forcera. Att kursen nu är över denna nivå är en viktig delseger för köparna men många viktiga slag återstår.
140  kr har agerat som motstånd under juli och augusti. Lyckas köparna ta sig över denna nivå så kan ni räkna med kraftigt stigande kurs, många som står vid sidan om kommer vilja gå in i pappret, dessutom finns det nog en hel del blankade positioner som också kommer vara tvungna att stängas.
Danske banks köprekommendation är faktiskt inte helt ologisk. Som ni ser så löper det över BB vid ca 195 kr(övre pil), lyckas bara säljarna ta sig förbi 140 kr så är det fritt fram för köparna. Sista lokala toppen och motståndet är vid ca 148 kr.
Formationen för september månad ser  i nuläget som en hammare. Stapeln är giltigt först då tidsperioden avslutas, men kan vara av intresse.

Läs gärna veckoanalysen av Fingerprint Cards.
Kommentarer och frågor välkomnas.

Vänligen

VV

 

Facebooktwitterlinkedinmail
Tagged , , , ,

5 thoughts on “Orexo veckoanalys, v 39

  1. En detaljerad och noggrann analys. Uppskattar särskilt sådant som pekar på köp/sälj signaler. Inser värdet av vecko och månadsgrafer.

  2. Stort tack Billy.

    Jag uppskattar din kommentar. 🙂
    Alla dessa grafer är viktiga. Synkroniserar man dessa på rätt sätt så får man träffsäkra analyser.

    Trevlig kväll.

    VV

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.