Orexo

Orexo veckoanalys, v.40

Kursen i Orexo har under denna handelsvecka pendlat mellan ca 122.50 kr- 133 kr. I förra veckans analys så hade vi 3 nivåer som vi skulle hålla ett extra öga på. På uppsidan så hade vi 135 kr som köparna behövde ta sig igenom för att sätta press på säljarna. På nedsidan så hade vi ett viktigt stöd vid 122 kr ,i form av det mellersta BB (Bolingerbandet) på veckocharten . Sist så nämnde jag även 130 kr, just denna nivå var lite av en edge. Priset handlas i ett lokalt intervall mellan ca 122 kr – 135 kr, dominansen av 130 kr gav oss signaler om vart priset var på väg i detta lokala intervall. Redan under veckans första handelsdag såg säljarna till att slå ut 130 kr. De lyckades se till att pressa ned priset under det viktiga stödet i torsdags ( Läs “varningen” jag publicerade i slutet av handelsdagen) och i fredags fick vi ett återtest av 130 kr för att slutligen se kursen avsluta handelsveckan på det viktiga stödet vid 124 kr. Hela denna vecka har enbart kretsat kring dessa nyckelnivåer.
Inte mycket som har hänt men ändå så är allt förändrat. Vad säljarna gör är att bryta ned köparna metodiskt, och det är bara en tidsfråga innan de sätter in allt de har för att pressa ned kursen. Jag kommer  visa er de tekniska svagheterna som målas upp,  Orexo har just nu tiden emot sig.

Stigsnde sekundära trenden bryts.
Stigsnde sekundära trenden bryts.

Vissa av er kanske minns denna chart. Denna varning skickade jag ut per mail, innan hemsidan fanns. Detta var i början av september 2014, materialet publicerade jag på hemsidan efteråt när den vart klar.  135 kr var redan för 1 månad sen en viktig nyckelnivå och det var där saker och ting började gå fel.  Vissa av er börjar säkert tänka, Voices varför leva i det förflutna, ju för i Orexos fall så är det just det förflutna som håller på och hinner ikapp. Får jag visa varför ?

MA 200 börjar vika ned, negativt för kursen.
MA 200 börjar vika ned, negativt för kursen.

Den röda linjen är MA 200. MA 200 är av stor betydelse då den rent tekniskt bestämmer trenden på längre sikt. 3 mån och framåt.  Orexo var ju uppe i ca 184 kr som högst. Därefter så följde en korrigering av kursen på ca 50 % ner till 91 kr. Att fallet stannade just på 50 % är inte heller så konstigt då denna nivå är viktig på Fibonacci skalan. Hur var det nu igen det där med att tiden hinner ikapp? När MA 200 är stigande samtidigt som priset befinner sig över det så är utsikterna positiva. När MA 200 är fallande och även priset är under detta glidande medelvärde så är det negativt för kursen.  Då MA 200 är ett genomsnitt av 200 senaste handelsdagarna så är var det fallet ner till 91 kr som nu ger utslag på MA 200, och får det att vika nedåt.

Dagchart,Motstånd = MA 50,MA 200, Mellersta BB,Övre BB
Dagchart,Motstånd = MA 50,MA 200, Mellersta BB,Övre BB

Detta är 1 D chart. Varje stapel motsvarar 1 handelsdag. Jag har börjat med att markera ut det stödet vid ca 122 kr. 4 pilar på nedsidan. Denna chart säger verkligen det mesta. Varenda linje ni ser är nu ett motstånd för Orexo. MA 200 ( 135.80 kr röd linje), MA 50  (132.80 blå linje), mellersta BB (128.50 kr svart linje) & övre BB (135 kr övre svart linje). Alla dessa motstånd/glidande medelvärden är dessutom fallande vilket inte gör saken bättre. Innan ni fortsätter läsa, kika gärna på veckoanalysen från förra veckan och jämför hur alla dessa medelvärden såg ut då. Stor skillnad. Den övre pilen marker den sista handelsdagen denna vecka. Vi har i tidigare analyser fastställt att när vi får långa “streck” på ovansidan av staplarna så är det tecken på att köparna pressas tillbaks alternativt överger sina positioner. Priset stämmer av nyckelnivån vid 130 kr en sista gång och det som krävs för vidare nedgång är nu uppfyllt. Dagcharten ser negativ ut ur alla aspekter. Vi går vidare till veckocharten där varje stapel motsvarar 1 vecka.

Fibb nivå 61.8% , köparna klarade inte av att ta sig förbi
Fibb nivå 61.8% , köparna klarade inte av att ta sig förbi

Jag kommer visa er 2 veckocharts. Denna upptäckte jag idag. Fibbonacci instrumentet är ett fantastiskt redskap. Trading för mig handlar mycket om psykologi och fysikens lagar. Energi, rörelsemängd , laddning. Vilken sida dominerar handeln och vilken kraft kommer de med?
Att kursen i Orexo föll från 184 kr till ca 92 kr är ingen slump. 50 % på fibben klassas som en rekyl av normalare graden i både upp/nedgång.
Har markerat ut fibb nivåerna på denna chart. Ni ser hur priset finner stöd /motstånd vid dessa nivåer. 61.8% klassas som köpsignal och det var just där som Orexo började tappa, ca 148 kr,(se pilar). Det lokala  stödet vid 122.50 kr är också markerat.

Veckochart, mellersta BB börjar ge vika.
Veckochart, mellersta BB börjar ge vika.

Logiken med BB är ju att priset studsar mellan dessa svarta linjer. Mellersta BB löper vid 124.10 kr. Orexo har avslutat veckan på 124 kr. Att säljarna parkerar priset på  ett stöd är väldigt taktiskt. Rent teknisk så det en säljsignal. Det första gången som Orexo stänger under detta glidande medelvärde sen början av juli 2014. Här har vi också ett nytt begrepp som jag tänkte ta upp. Kallas för “inside week”. Det betyder att den sista stapeln har rört sig inom samma frekvens som den föregående stapeln. I regel brukar såna formationer ge upphov till volatilitet  när de väl får sin lösning. Lyckas säljarna etablera priset under 124 kr, då kommer det sträva att toucha 100 kr som är det lägre BB, markerat med pil längst ner, men det finns en sak som står i säljarnas väg.

116 kr, det viktigaste stödet
116 kr, det viktigaste stödet

När vi började med dessa analyser så sa jag att den största fördelen med TA var att det hjälpte en att se priset ur ett så objektivt perspektiv som det bara gick. Man köper om viktiga stöd håller och säljer om viktiga motstånd inte forceras. Viktigt att alltid begränsa risken och att använda sig av stop/lossar. Avanza har en bra plattform, om man kombinerar TA med deras plattform kan man komma långt. Kruxet med Orexo är att pappret är volatilt. Har gjort en del bra affärer i Orexo, men vissa gånger har hon lämnat djupa ärr i portföljen. En av mina viktigaste regler är att inte lämna några positioner öppna över natten och att aldrig gå all in i ett enskilt papper.
Vad jag tror kommer hända i Orexo nu är följande. Båda sidor gör sig redo för det stora slaget om 116 kr. Jag tror att köparna inte har något alternativ än att samla allt de har, försöka försvara den pivotpunkten, strategisk tillbakadragning, sedan gå till motattack.
Köparna har i juli och aug 2014 lyckats med bedriften att sätta upp bakhåll vid dessa nivåer. Lägg märke hur det mellersta BB på månadscharten har stigit och nu möter upp vid 116 kr. Detta blir en rysare, båda sidor har allt att förlora. Men säljarna har tiden på sin sida.
För logiken med Bollingerbanden är ju att priset studsar mellan dessa. På månadscharten innebär det att så länge priset håller vid 116 så kommer det att sträva att röra sig mot 190kr, vilket ochså är det övre BB och Danske Banks köp rek vid fler tillfällen. Vad ni också måste tänka på är att dessa medelvärden rör sig ständigt. Sen förra veckans analys så har det mellersta BB stigit från ca 113 kr till dagens 116 kr. Köparna kan inte gå in i ett skyttegravskrig, de måste avancera. Detta glidande medelvärde kommer stiga med 2-3 kr till till nästa vecka och även om priset skulle vara vid 118 kr då så triggas säljsignalen.

Vill inte krångla till det för mycket för er. Men alla dessa tidsperspektiv måste synkroniseras. Om ni går upp till vecko charten så säger BB där att faller priset under 124 kr så är sannolikheten stor att 100 kr uppnås. Vi måste ta hänsyn till allt.
Då alla staplar över alla tidsperspektiv är valida först deras tidsperiod är över och de stänger, så skulle Orexo kunna fall ned mot 100 kr eller lägre för att sen hastigt återhämta sig innan denna månad är slut. Då skulle oktober månads stapel ändå kunna avsluta över 116 kr.
Detta gör robotar och banker för att skaka ut svaga händer ur sina positioner. Men vem vågar ta den risken? Jag ska visa er ett perfekt exempel på hur banker/ robotar “fejkar” ut svaga händer. Det enda sättet att undvika såna attacker är att hålla sig borta när ett papper är vid kritiska nivåer.

Vecko chart, SPX 500, hammar formation
Vecko chart, SPX 500, hammar formation

Detta är sista handelsveckan på amerikanska börsen, SPX 500.  Lägg märke till att varje gång som en hammarformation har bildats över mellersta BB, dvs veckostapeln avslutar över denna nivå så har det varit en köpsignal. Har markerat alla med pilar. Se på pilen till höger.Det är så svaga investerare fejkas ut ur sina positioner, men en smart investerare skulle aldrig försätta sig i den positionen. Nya björnar lockas in i korta positioner och slaktas. Tjurarnas trend har pågått 5-6 år nu, jag antar att gamla vanor inte dör ut så lätt.
Denna sida har en bra bit över 1000 personer besökare när börsen har öppet. Detta efter 2 veckor.  Det har varit mycket missförstånd och negativ inställning mot TA. Jag försöker inte övertyga någon att börja tro på det, jag har gjort över 1000 affärer i år och snittar bättre avkastning än många riktigt bra förvaltare. Jag grundar alla affärer på TA och mitt resultat talar sitt tydliga språk. Kan jag så kan ni ! Finns säkert många där ute som är bättre, jag är ute efter en stabil avkastning till minimal risk.
Detta har jag lagt märke till under årens lopp som trader. När ett värdepapper visar teknisk svaghet så reagerar det överdrivet negativt på minsta lilla fundamentala nyhet. Detta hände i Fingerprint Cards för bara nån vecka sen. I mina tidigare analyser skrev jag att risken för att FPC skulle falla mot 26 kr så länge priset handlades under 47.80 kr. Jag hade svårt att tro det själv när jag såg charten och indikationerna, men vad jag tror, mitt ego är inte sånt som betalar mig på börsen eller gör en trader framgångsrik.
Var jag vill komma är att 116 kr är FPC:s motsvarighet till 37.80 kr. Jag har båda dessa papper på bevakning på denna sida, skulle råda er att läsa denna analys. Har en bra analys där jag jämför dessa 2 värdepapper. Lärorik !

Det är kritiskt i Orexo enligt mig. 116 kr är kommer inte passera obemärkt. Kan komma en kraftig uppstuds vid dessa nivåer och jag hoppas på det bästa för er skull, som trader skulle jag avvakta till läget klarnar. Alltid säkra före det osäkra.

Jag är ledsen att analyserna blir längre än de traditionella. Vill inte ta er tid i onödan men ska ni få pli på detta kan jag inte utesluta saker och ting. Orexo är även i ett speciellt läge.

Frågor och funderingar välkomnas. Kommentera gärna.
Stoploss.se finns nu på Facebook och Twitter. Vi har även uppdaterat e-mail adressen. Adda och sprid gärna analyserna vidare.
Fyll i din mail så får du en notis när jag publicerar nytt på sidan. Kostnadsfritt.

All material som publiceras på denna sida är endast mina observationer. Det skall inte betraktas som publika köp eller säljråd. Detta är endast mina personliga tankar kring värdepapprets tekniska styrkor och svagheter. Allt publiceras i utbildningssyfte.
Vänligen

VV

Lär dig mer om TA och ta del av dagliga praktiska analys ex genom att registrera din e-post. Kostnadsfritt !

 

 

Facebooktwitterlinkedinmail
Tagged , , , ,

10 thoughts on “Orexo veckoanalys, v.40

 1. Hej VV,
  Helt klart är du en “mästare” på TA.
  Jag har tidigare inte lagt så stor vikt vid TA men börjar verkligen förstå betydelsen av denna information.
  Det jag fortfarande saknar i resonemanget är nyhetsflödet. En bra eller dålig nyhet kan snabbt vända upp och ner på TA-analysen – eller vad säger du?
  Mvh
  Håkan

  1. Hej Håkan.

   Stort tack för ditt stöd och uppmuntrande ord.
   Ingen tvekan att FA har stark påverkan på priset. Då jag endast går efter priset så är det oväsentligt för mig vad som påverkar det. Jag är bara intresserad av rörelsen i priset. Om priset vänder på TA bilden gör mig inget, så länge som jag ser priset objektivt.

   Vänligen

   VV

 2. Har just sett Tom Cruise senaste film men den var ingenting mot denna “rysare”, verkligen intressant och farligt gå in nu som du säger verkar som ett bra råd.
  Verkligen givmilt av dig att förmedla till oss dina siffror och tankar. Avvakta blir mantrat för denna vecka.

  1. Hej Condex.

   Försiktighet är en sund inställning när det kommer till värdepappershandel. 🙂

   Vänligen

   VV

 3. Hej, Jag tycker att du är alltför blygsam. TA är en prognos som bygger på trenderna i marknaden. Det handlar om att tolka trenderna om vart vi är på väg, och det gör du bra. Det enda som är negativt med TA är väl att risken är stor att den förstärker trenderna. I övrigt så tycker jag att man kan jämföra med en väderprognos. Det är ointressant om det är en sandstorm i Sahara eller ett vulkanutbrott på Island som har förorsakat det kommande vädret. Det som är intressant är att man har tolkat det rätt och kan förutspå vad som kommer – alltså inte förutspå solsken och istället få ösregn. Där har du lyckats överraskande bra hitintills.

  1. Hej Björn.

   Tack för din kommentar. Att TA förstärker trenden kan mycket väl stämma. Om det är något som är negativt vet jag inte, att man som investerare har en trend att gå efter är ju bra, tycker jag. Trenden gäller ju i både upp och nedgångar.
   Du har rätt i det du säger, TA hjälper iallfall mig att syna den perfekta stormen.

   Lycka till.

   Vänligen

   VV

 4. Pingback: Gregory Smith

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.