Orexo

Orexo veckoanalys, v.45

När jag publicerade vecka 43 analysen av Orexo så stod kursen vid  126 kr. Köparna hade precis lyckats etablera sig över ett viktigt glidande medelvärde i form av det mellersta Bollingerbandet (BB) på veckocharten. En köpsignal hade utlösts och jag fastställde 131 kr och 140 kr som viktiga framtida nyckelnivåer. Under denna vecka tog sig köparna igenom 131 kr och reaktionen vart kraftfull,ett rally upp till ca 140 kr. Toppen i triangelformationen( läs vecka 43 analysen), lokala toppar agerade återigen  motstånd och kursen stängde på ca 133 kr i fredags. Vi ska i denna veckas tekniska analys  gå igenom en del viktiga nivåer inför vecka 46. 

Dagchart. Köparna kontrollerar alla viktiga glidande medelvärden.
Dagchart. Köparna kontrollerar alla viktiga glidande medelvärden.

Dagcharten ser bullish ut. Köparna kontrollerar nu för första gången på flera månader alla viktiga glidande medelvärden. Denna upprörelse började med att Orexo skapade en dubbelbotten vid ca 105 kr. Därefter så har köpsignalerna avlöst varandra. Dessa är markerade med pilar. Mellersta BB ( svarta linjen i mitten) ca 116 kr, MA 50 ca 127 kr (blå linje). Det viktigaste medelvärdet är MA 200, den röda linjen vid ca 130 kr. Lägg märke till hur pass precist kursen svarar på dessa medelvärden. Då dessa medelvärden nu är forcerade borde de agera som stöd, fullt tillförlitliga blir de dock när de vänder upp. Sannolikheten för återtest av MA 50 & MA 200 är stor så länge de är fallande. Bollingerbanden (BB) öppnar upp för 145 kr och högre samtidigt som det mellersta BB börjar vända upp. Genast här så har man en edge. Jag har utnyttjat alla forceringar uppåt från 116 kr i min handel och sålt vid ca 139 kr, den dagen Orexo etablerar sig över 140 kr så kommer jag köpa igen. Om nu Orexo står inför en ny nedrekylfas så har ni nivåerna framför er. Ca 130 kr MA 200, ca 125 kr MA 50 & slutligen det mellersta BB vid ca 122 kr. Det som gör det sist nämnda stödet viktigt är att det är det enda glidande medelvärdet som pekar uppåt, viktigt att hålla koll på.
Orexo(Weekly)Veckocharten är positiv ur ett köpperspektiv så länge som det mellersta BB vid ca 128 kr är intakt. Det innebär att varje handelsvecka måste producera ett avslut ovanför denna nivå. Det översta BB löper vid ca 145 kr och det som stoppar köparnas framfart dit är det kraftfulla motståndet som löper vid 140 kr. ” Dragonfly  Doji” formation (markerad med pil, läs vecka 43 analysen ) visade sig vara tillförlitlig. Vecka 45 stapeln har ett långt streck på ovansidan och detta är svaghet. Orexo har gått som tåget sedan 100 kr på väldigt kort tid, en rekyl ned är inga konstigheter men var vaksamma på ett fall under 128 kr.

Månadschart, 140 kr ett oerhört starkt motstånd.
Månadschart, 140 kr ett oerhört starkt motstånd.

Orexo har uppenbara problem att etablera sig över 140 kr. Detta ser vi tydligt på månadscharten, markerat med pilar. Vi kan också dra den slutsatsen att köparnas misslyckade försök att etablera sig över denna nivå oftast resulterar i kraftfullare ned rekyler mot ca 100 kr. Volatilt papper. Vi har en edge på säljsidan. Ett lokalt botten vid 128 kr som har agerat stöd många ggr tidigare. 128 kr är lika viktig för säljarna att slå ut som 140 kr är för köparna. Säljarna i Orexo har det sista halvåret visat mer beslutsamhet när det kommer till att slå ut 128 kr nivån. Den positiva hammarformationen som skapades i Orexo under oktober månad neutraliseras om priset faller under 128 kr, detta skulle vara negativt för Orexo. Redan vid 132.50 kr börjar hammarformationens betydelse urholkas, bekräftelsen “misslyckandet ” kommer vid fall under 128 kr. Mellersta BB som löpte vid 116 kr tidigare ligger nu vid ca 120 kr, detta är det viktigaste stödet att hålla reda på.

Lycka till

Frågor och funderingar välkomnas. Kommentera gärna.

Stoploss.se finns nu på Facebook och Twitter. Ta del av allt som publiceras genom att gilla Facebooksidan.

All material som publiceras på denna sida är endast mina observationer. Det skall inte betraktas som publika köp eller sälj rekommendationer. Detta är endast mina personliga tankar kring marknadens tekniska styrkor och svagheter. Allt publiceras i utbildningssyfte.

Vänligen

VV

Lär dig mer om TA och ta del av dagliga praktiska analys ex genom att registrera din e-post. Kostnadsfritt !
Lär dig mer om TA och ta del av dagliga praktiska analys ex genom att registrera din e-post. Kostnadsfritt !

Facebooktwitterlinkedinmail
Tagged , , , , ,

3 thoughts on “Orexo veckoanalys, v.45

  1. Hej!
    Jag läste din veckoanalys av orexo. Mycket bra skrivet.
    Du skriver på 2 ställen strax efter varandra om det mellersta bolingerbandet. Den ena gången skriver du 122 kr och på det andra stället skriver du 128 kr. Är det en felskrivning? Jag vill lära mig det är därför jag undrar. Så det är inte för att leta fel 🙂
    Bästa hälsningar // Move

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.