Orexo

Orexo veckoanalys, v.51

I den sista publicerade analysen av Orexo ( läs gärna v.45 analysen)  hade jag 3 nyckelnivåer som vi skulle hålla koll på, 145 kr, 140 kr och slutligen 128 kr.Utsikterna såg bra ut så länge som Orexo lyckades bibehålla en etablerad kurs över 140 kr. Rent fundamentalt har utvecklingen gått framåt men tekniskt så börjar det hopa sig en del mörka moln. Jag själv har haft positioner  varje gång kursen har nosat över 140 kr. För nån vecka sen övergav jag positionerna i Orexo och meddelade detta på Twitter då jag kände att momentum i pappret började blekna. Orexo föll i måndags under 128 kr och fallet har börjat tillta. Vi börjar med dagcharten där varje stapel symboliserar en avslutad handelsdag.
Orexo(Daily)Pilen längst upp visar träffen av 145 kr. Veckan därpå så handlades Orexo för 144 kr flera handelsdagar i rad utan att lyckas forcera högre upp. Vi fick istället se lokala dubbeltoppar skapas och detta är ett tecken på att köparna tappar köpintresse. En dubbeltopp kan vara en säljsignal i sig, den andra säljsignalen utlöstes då kursen träffade de övre Bollingerbanden (BB,svarta linjer , definition ). Logiken med BB är att kursen oftast studsar mellan dessa. BB är glidande medelvärden och brukar i regel fungera som stöd om kursen befinner sig ovanför, faller de under så har de förmåga att utgöra motstånd. Den andra pilen visar hur kursen först testar det mellersta BB, finner stöd för att dagen efter ge vika. Precis som väntat så fortsatte kursen ned mot det nedersta BB vid 124 kr.
Viktiga glidande medelvärden är brukar återtestas. Detta ser ni på charten, träffen i det nedersta BB triggar igång ett litet rally uppemot 134 kr och stämmer av det mellersta BB.
Den röda linjen symboliserar MA 200, detta glidande medelvärde avser den primära trenden som är större än 3 månader. Köparna i Orexo har nu på ett par handelsdagar misslyckats med att hålla kursen ovanför MA 200 och detta kan vara en varningsklocka. Egentligen ringde varningsklockan redan när kursen uppvisade svaghet vid 140 kr. När kursen handlas under MA 200 skall man helst ha vaknat till och börjat agera.
Orexo(Weekly)Veckocharten. Här motsvarar varje stapel en handelsvecka i Orexo. Staplarna blir giltiga först när veckan är avslutad. Jag använder mig av olika tidsperspektiv i mina analyser. Dag, vecko och månadscharts. Ju fler tidsperspektiv som synkroniseras desto träffsäkrare blir analyserna. Till min hjälp har jag glidande medelvärden,formationer, indikatorer och ett kryddmått känsla. Känslor och affärer är ju en dålig mix, tekniskt analys är ett bra redskap för att hålla psyket på plats. TA serverar allt svart på vitt. Köp är köp, sälj är sälj. Fördelen med TA är att varje affär får en struktur, det finns en plan med varje affär/position man tar. RISK/ REWARD bilden blir klarare.
Har många ggr tidigare jämfört  värdepappershandel vid ett ständigt rasande krig mellan köpare och säljare, den som kan terrängen bäst brukar segra, TA är vår karta. Ni som har hängt med i tidigare analyser av Orexo har nog insett fördelarna med TA. Vi friskar upp minnet lite grann. Pilarna längst ned markerar ett dubbelbotten. Denna formation skapades vid 100 kr. Jämna tal har en tendens att agera som stöd/motstånd. Precis som dubbeltoppar är potentiella säljsignaler så är dubbelbottnar potentiella köpsignaler. Lägg märke till hur kursen samspelar med Bollingerbanden. Dragonfly Doji formationen har jag markerat med en cirkel.  Denna formation visar att det sker en stabilisering och öppnar upp för möjligheter för den stigande trende. Pilen i mitten markerar stället där en ny köpsignal utlöses, mellersta BB. Precis enligt logikens regler så letar sig kursen därefter upp mot 145 kr, skapar dubbeltopp och börjar uppvisa de första svaghetstecknen, markerat med pilar. Orexo handlas under det mellersta BB vid 129.80 kr och enligt logiken bör kursen sträva efter att stämma av 112 kr. Denna stapel är lång och negativ trots att det bara har gått 2 handelsdagar på denna handelsvecka. Rörelsen beror på att flera viktiga stöd har gett vika. MA 50, MA 200, det mellersta BB vid 129.80 kr samt det lokala stödet som jag har nämnt i tidigare analys 128 kr. Denna vecka är ju inte avslutad, ska inte räkna ut Orexo ännu men så länge som kursen är under 129.80 kr så är utsikterna negativa.
Det blir värre än så. Månadscharten. Hade egentligen tänkt publicera denna analys till helgen. Dagens kursutveckling bjuder in säljarna i matchen på allvar och här gäller det att vara vaksam. Tidigare misslyckade försök till att etablera kursen över 140 kr har resulterat i kurser runt 100 kr, detta nämnde jag också i den sista analysen. Säljarnas momentum och dominans har börjat byggas upp vid dessa nivåer. De verkar komma med kraft.
Orexo(Monthly)Här har ni de viktigaste stöden/ motstånden på längre sikt. Orexo förlorade idag kontrollen om det viktigaste stödet, mellersta BB på månadscharten, 123.50 kr. Lägg även märke till att det översta BB ( markerat med cirkel)  har börjat dala. December månads negativa kursutveckling har slagit ut hammarformationen som skapades i oktober. Denna stapel blir giltig först vid månadsskiftet, men man skall ta dessa brott ned på stort allvar. Varför ? Ta en titt på denna chart,  Fingerprint Cards. Även där utlöstes det stora fallet från ca 48 kr ned till 26 kr efter att mellersta BB på månadscharten hade gett vika. Jag fick en del kritik när jag varnade för det kommande fallet, men teknisk analys fick sista ordet, även om jag själv hade svårt att tro det. (Läs analysen här).

FPC 48kr - 26 kr
FPC 48kr – 26 kr

På månadscharten är 105 kr markerat som ett viktigt stöd, denna nivå kan komma att bli den viktigaste nyckelnivån. Det är den nivån som skall agera som ett skyddsnät åt den stigande primära trenden. Nu kanske jag låter väldigt negativ,men meningen med TA är ju att man skall förhålla sig så objektivt som möjligt. Av tidigare erfarenhet så vet jag att en trendlinje i regel ger vika efter 3-5 träffar. Orexo´s trendlinje närmar sig kvoten. Ta en titt.

Primära trenden. ca 105-106 kr.
Primära trenden. ca 105-106 kr.

Jag har de senaste 6-7  veckorna lagt mest energi på att utveckla Stoploss.se  på de sociala medierna. Hemsidan har blivit lite lidande men detta kommer ändras. Jag är väldigt aktiv på Twitter där jag dagligen lägger upp kortare analyser av olika värdepapper. Bla SPX 500 och OMX 30. Avanzabank har listat mig ihop med tiotal andra väldigt intressanta profiler till Sveriges mest aktiva daytraders. Ta del av våra tips på Twitter.

Lycka till

Frågor och funderingar välkomnas. Kommentera gärna.

Stoploss.se finns nu på Facebook och Twitter. Ta del av allt som publiceras genom att gilla Facebooksidan.

All material som publiceras på denna sida är endast mina observationer. Det skall inte betraktas som publika köp eller sälj rekommendationer. Detta är endast mina personliga tankar kring marknadens tekniska styrkor och svagheter. Allt publiceras i utbildningssyfte.

Vänligen

VV

Lär dig mer om TA och ta del av dagliga praktiska analys ex genom att registrera din e-post. Kostnadsfritt !

 

Facebooktwitterlinkedinmail
Tagged , , , , ,

2 thoughts on “Orexo veckoanalys, v.51

 1. Hej VV

  Kanske dags att koppla bort psyket mot TA,
  Nyligen köpt på 131:-
  Du har visat att du med hjälp av TA har rätt.

  Mvh
  Håkan

 2. Tack Håkan.

  Jag har själv handlat Orexo i höjd med 132 kr. Min första målkurs är 140 kr. Uppvisar Orexo svaghet där kommer jag sälja, lyckas Orexo ta sig förbi 140 kr o behålla mark så blir det en väldigt bra affär.

  Vi får hoppas på det bästa.

  Gott nytt år 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.