Qliro Group AB, Stoploss

Qliro Group AB, dags för bottenfiske ?

Qliro Group (QLRO) avslutade förra veckans sista handelsdag med en fin uppgång på 7.45%. Inga fundamentala (FA) nyheter bakom uppgången så jag tolkar det som teknisk drivet. Även om rörelsen hade varit nyhetsdriven så hade jag endast tolkat kursrörelsen ur ett TA perspektiv. Det som påverkar kursen & varför spelar mindre roll. I min riskhantering har jag en stop/loss nivå, jag har även i god tid bestämt mig  vid vilka nivåer som jag ska ta mina positioner. Oavsett vilket så förändras inte min strategi. Jag ser all FA som brus. Ju mer jag kan filtrera bort desto mindre att hålla reda på. Varför? 
Hur många ggr har ni inte varit med om att ett bolag tappar på negativa nyheter, faller enormt tungt för att sedan tvär vända och sluta på blått. Eller fenomenet där börsen stiger gång på gång trots usel makro statistik.
Allt jag behöver göra är att tolka mina charts rätt. Hålla koll på den underliggande trenden och vara vän med den. Lokalisera “infektions punkten”, punkten där köparna och säljarna möts. Punkten där nån part ger vika, och ansluta mig till den dominerande kraften.
Hur lokaliserar jag då denna/ dessa “infektionspunkt/er”? En chart består av staplar. Dessa staplar (candlelights) löper över olika tidsperspektiv. Jag använder mig av dag, vecko och månadscharten. Bottnar/toppar på dessa staplar ser jag som lokala stöd/ motstånd. Glidande medelvärden, såsom Bollinger Band(BB), MA 50, MA 200 är några redskap som jag tillämpar i mina TA. Jag ser mig själv som day,swing utbrottstrader. Jag är helst kortsiktig i mina affärer, men med vissa undantag. Jag är ständigt på jakt efter kraftiga kursrörelser. Det viktigaste för mig är att komma in i affären rätt, ha en exit plan i form av stop/loss och därefter sträva efter att optimera vinsten. Det är där dessa infektionspunkter kommer in i bilden. I regel brukar volatila kursrörelser uppstå då lokala stöd/ motstånd ger vika eller forceras. Ännu häftigare kursrörelser sker då glidande medelvärden ger vika eller forceras, speciellt om de sammanfaller på samma nivåer som lokala stöd/ motstånd. Dessa klassar jag som “infektionspunkter”.  Kan låta krångligt, kommer bjuda på en hel del praktiska ex som underlättar det för er. Råder nya läsare att läsa Orexo vs Fingerprint Cards analysen. Där finns en hel del matnyttigt vad gäller glidande medelvärden, 2 papper med olika momentum i utbildningssyfte.

Vi börjar med 1 D charten. Varje stapel här motsvarar 1 handelsdag i Qliro Group.
Cdon Group(Daily)20150406MA200
Qliro Group befinner i en fallande trend sedan Mars 2012. Kursen skapade en toppformation i höjd 50 kr och sen dess har säljarna haft ett järngrepp om kursen. I alla mina tidigare analyser har jag orienterat mig efter den underliggande trenden och MA 200. Är kursen under MA 200 så är det ett ALLTID sälj som gäller. Qliro Group blir inget undantag. Pappret är en fallande kniv och dessa leker vi inte med. Det finns dock småtecken på att möjliga omslagsformationer är på väg att skapas. Köparna uppvisar intresse & försvarar kursen i höjd med ca 15.80 kr.

Cdon Group(Daily)20150406trendbrottHär har ni exempel på 2 “infektionspunkter”. Kursen tappar under MA 200 som blir den första säljsignalen (markerat med pilar). När detta inträffar så är det trendkanalen som skall fånga upp säljtrycket och agera stöd. Trendkanal botten agerade också stöd under en längre tid tills köparna gav upp. Jag är övertygad om att säljarna vann slaget som avgjorde kriget redan då de lyckades förhindra köparna att avancera förbi MA 200. Vid det ögonblicket byggdes momentum upp som skulle hjälpa säljarna att slutligen knäcka trendkanalen. 2 allvarliga säljsignaler underkort tid. Kursen så gott som halveras på några månader. I FPC vs Orexo analysen  uppvisar Orexo liknande initiala tendenser som Qliro Group än om läget inte är lika allvarligt.
Cdon Group(Daily)20150406DubbltrendlinjeDenna chart är samma som den föregående. Denna är överkurs. Här har jag lagt till en annan trendkanal. Här kan vi vittra svaghetstecknen i ett ännu tidigare skede. Grundregeln är att alla trendkanaler & glidande medelvärden återtestas. Man får i regel 2 chanser på sig att komma ur sina positioner, vore sig det vore köp eller sälj. Mer om återtester hittar ni FPC vs Orexo analysen.
Cdon Group(Daily)20150406MA50Det som gör Qliro Group smått intressant är denna chart. Historiskt så har köparna valt att kliva in och och ta fighten i höjd med ca 15.70 kr. Rörelsen upp börjar alltid nånstans, här har vi MA 50 som är en köpsignal på kortsikt. Den första potentiella “infektionspunkten”. Infektionspunkter ger upphov till kraftiga kursrörelser, kika på pilarna och se vad som händer när de forceras. I detta fall MA 50. Vi går nu över och kikar på veckocharten. Här motsvarar varje stapel en handelsvecka i Qliro Group.
Cdon Group(Weekly)20150406NY trendHär börjar det roliga. Jag använder mig av flera olika tidsperspektiv i mina analyser för att få träffsäkrare resultat. Medans MA 50 väcker intresset på dagcharten och pekar på ett möjligt återtest av MA 200 vid ca 19 kr så målar veckocharten en bild av att allvarligare utbrott kan vara nära. Vi tar det från början. I början av denna analys nämnde jag lokala toppar och bottnar. Lokala toppar ser ni markerade med pilar längst upp. Hur definierar man en dubbeltopp enklast ? Köparna lyckas helt enkelt inte driva priset högre och förlorar sin dominanta ställning. Pilarna längst ned symboliserar lokala bottnar. Oftast ett gott tecken på att köparna har satt ned foten. Stöd helt enkelt.
Lägg märke till hur motståndslinjen håller tillbaks köparna från att producera ett avslut ovanför detta motstånd. Vi har 2-3 marginella falska utbrott. Jag klassar dem som falska då stapelkropparna aldrig produceras ovanför motståndslinjen. Kursen är nu inpressad i ett intervall om ca 15.40 kr  – 17.20 kr och rörelserna blir allt intensivare. Nivån i höjd 17.20 kr är definitivt en infektionspunkt.
Cdon Group(Weekly)20150406MellerstaBBDet mellersta BB (svarta linjen i mitten) utmanas nu igen. Logiken med Bollinger Banden(BB) är att kursen/priset rör sig mellan det övre och lägre. Brott av det mellersta BB på veckocharten  är en av mina absoluta favorit “infektionspunkter”. Vid 17.22 kr löper detta glidande medelvärde och rent tekniskt så lyckades köparna trigga ytterligare en viktig köpsignal förra veckan. BB börjar plana ut och detta kan vara ett annat tecken på att kursen nu börjar stabiliseras. Förra veckans långa gröna stapel utraderar nästan 4 veckor av säljdominans. Intressant. Så länge som kursen handlas över 17.22 kr så kommer det sträva efter att stämma av det övre BB vid ca 19.20 kr. Algosarna i Qliro brukar svara bra på detta glidande medelvärde, se cirklarna. Det är den rörelsen/utbrottet som jag söker. Vi rundar av med att ta en titt på månadscharten.
Cdon Group(Monthly)20150407
Här ser vi hur de lokala bottnarna gör sitt och agerar stöd. Detta kan vara de första vårtecknen för kursen i Qliro Group. Omslagsformationer. Skall omslagsformationerna vara giltiga och inte klassas som falska utbrott/ avstämningar måste Qliro ta sig förbi de lokala topparna i höjd med 18. 70 kr. Tänk på att stapeln endast är giltig efter att den har producerat ett avslut över ovannämnd kursnivå.
Fortfarande en lottsedel men så länge som kursen befinner sig vi dessa nivåer och högre finns goda chanser för upprekyler. Om vi antar att kursen har bottnat vid ca 13.80 kr, då skulle upprekylen enligt Fibonacci  metoden kunna söka sig uppemot  27- 28 kr på sikt. Närmaste motståndet på månadscharten löper vid ca 18.70 kr och 20.96 kr som är det mellersta BB på månadscharten. Dessa blir också mina 2 målkurser så länge som Qliro Group handlas över ca 17.20 kr.
Tänk på positionerna, detta är definitivt inget papper man går all in på. Beroende på toleransen vad gäller förluster så skulle jag förslagsvis sätta 2 stop/ loss nivåer.  16.40 kr eller 15.50 kr.

Lycka till !
Frågor och funderingar välkomnas. Kommentera gärna.

Stoploss.se finns på Facebook och Twitter.

All material som publiceras på denna sida är endast mina observationer. Det skall inte betraktas som publika köp eller sälj rekommendationer. Detta är endast mina personliga tankar kring marknadens tekniska styrkor och svagheter. Allt publiceras i utbildningssyfte.

Vänligen VV

Lär dig mer om TA och ta del av dagliga praktiska analys ex genom att registrera din e-post. Kostnadsfritt !

Facebooktwitterlinkedinmail
Tagged , , , , , , , ,

3 thoughts on “Qliro Group AB, dags för bottenfiske ?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.