Orexo

Teknisk Analys Orexo- vecka 38

Köparna försöker återta kontrollen

2014- 09- 22

Med denna analys kommer vi följa upp Orexos kursrörelser under föregående handelsveckan. Vi har under tidigare analyser granskat Orexo på djupet. Dessa vecko analyser kommer bli en liten tradition där vi kommer sammanfatta veckans rörelser och försöka lista ut åt vilket håll det blåser, både på kort och längre sikt.

Dag chart
Bruten trendkanal

 

Köparna försöker återta kontrollen
MA 50

De ni ser ovanför är 2 dagcharts. Varje stapel är motsvarar en handelsdag. Vi kunde under föregående veckan konstatera att den sekundära stigande trendkanal som tog sin början i somras, nu hade gett vika. Detta syns på den första bilden. Kan personligen tycka att detta brott ned är lite av en varningsklocka. Stöd är stöd så länge de bär. När stöd ger vika har de en tendens att förvandlas till motstånd. På samma sätt som viktiga motstånd agerar stöd när kursen bryter igenom. Botten i denna brutna trendkanal  kommer längre fram att agera ett motstånd. När/om kursen hamnar vid 140 kr dvs.

Tycker att den andra charten visar vilken utmaning som köparna har framför sig. Där har jag märkt ut MA 50,(blå, 134 kr) MA 200(röd, 138kr) och Bollingerbanden (BB, de svarta linjerna). Vi ser tydligt hur priset studsar mellan dessa BB linjer. Under veckan så träffades det nedersta BB och detta är förmodligen ett resultat av träffen som skapades i det översta BB den 27 augusti, samt dubbeltoppen 28 aug. Intresset har varit svalt från köparnas sida, och den första motoffensiv verka vara på ingång. De lyckades även träffa det mellersta BB(135kr) som nu agerade ett motstånd. Lägg märke till hur det nedersta BB öppnar upp för vidare nedgångar.

MA 50 (ca 134 kr) är viktigt då denna blå linje rent tekniskt symboliserar ett trendskifte. När kursen är över MA 50 är 3 veckors- 3 månaders trend positiv. Köparna försökte ta sig igenom men då vi inte fick en avslutad stapel över denna nivå så klassas detta som en falsk köp signal. Alla dessa medelvärden rör sig ständigt. Under denna handelsvecka så kommer mellersta BB och MA 50 mötas upp runt 134 kr. hur kursen agerar runt dessa nivåer blir viktigt att följa. Första försöket att ta sig igenom dessa slutade med ett misslyckande denna vecka. Vi skall inte lägga nån större vikt på det, något som jag upptäckte  är att förra gången som det mellersta BB föll igenom MA 50 så följdes det upp av en väldigt negativ kursutveckling. Kan vara intressant att hålla koll på, då det tidigare har resulterat i stora kursrörelser. Markerat med pilar.

MA 50, Mellersta BB
MA 50, Mellersta BB

Slutligen så har vi MA 200(röd linje, 138kr), som är en väldigt viktig nivå då denna symboliserar trenden från 3 månaders sikt och framåt. Att köparna inte har kunnat bibehålla den nivå är inte bra för priset. Att köparna förlorar kontrollen över denna nivå 2 ggr på kort tid visar också vilken tvekan som råder mellan köpare och säljare. I skrivande stund är det säljarna som dominerar.  Detta glidande medelvärde rör sig än så länge sidledes, tilltar lutningen nedåt blir läget mer allvarligt.

Vecko chart, BB stöd & motstånd

Vecko chart, BB stöd & motstånd

Detta är veckocharten. I min förra analys så var det mellersta BB(nedre pilen, ca 120kr) en intressant nivå att bevaka. Precis som i dagcharten så rör sig priset mellan dessa BB nivåer. Intressant med veckocharten är att BB fungerar väldigt precist. Ni ser klart och tydligt hur priset studsar tillbaks vid 145-148 kr. Alla dessa BB linjer är svagt stigande och öppnar upp för uppgångar alternativt högre stöd.

Det finns egentligen inte så mycket att lägga till i denna analys, då priset i stort sätt pendlar vid samma nivåer som föregående vecka. Den mest optimistiska charten I Orexo är nog månadscharten.

Månad chart, viktiga stöd /motstånd.
Månad chart, viktiga stöd /motstånd.

Detta är en fördel med TA, man kan kasta sig in ett bolag utan att ha följt dess utveckling. Man kan avgöra vilken sida som dominerar handeln, samtidigt som man kan dra nytta av specifika ”lokala” rörelser. Det specifika med Orexo har varit att köparna återvänder i slutet av månaden. Den sista handelsveckan.

Har markerat ut en del viktiga nivåer på denna chart. Här är 116 kr och 112 kr de viktigaste. Spannet mellan BB  är väldigt bred.  Anledningen är Orexo´s kraftiga kursutveckling på relativt kort tid. Sedan maj 2012 har kursen gått från ca 20 kr till att toppa ut under dec 2013 vid ca 183 kr. Efter denna topp så halverades kursen och fann stöd vid viktiga fibbonacci nivåer, ca 90 kr maj 2014. Om köparna klarar av att återtesta toppen(ca183kr)  eller bryta högre upp återstår att se.
Jag varnade för kurs kollaps i Fingerprint Cards när vi fick en avslutad månad under det mellersta BB på månadscharten. Det mellersta BB i Orexo löper just nu vid 112 kr. Då köparna i somras fann stöd vid mellersta BB så har hyser jag stora förhoppningar om att Orexo kan stiga uppemot det översta BB vid ca 190 kr om bara 140 kr forceras. En etablerad månadsstapel under 112 (mellersta BB) kr kommer väcka säljarnas strävan att driva ned priset mot det nedersta BB vid ca 35-36 kr. Det är dock inget som är aktuellt nu. Logiken med BB är att priset studsar mellan dessa nivåer, övre,mellersta och nedre BB.

Rent tekniskt så tycker jag att Orexo visar en del svagheter. Köparna behöver etablera sig över 135 kr för lyckas sätta press på säljarna. Lyckas köparna dessutom ta kontrollen över 140 kr så förändras bilden drastiskt till köparnas fördel. På nedsidan är 121 kr och 116 kr viktiga nivåer som köparna måste försvara till varje pris.

Skulle ni ha funderingar kring denna analys så tveka inte att höra av er.

Vänligen

VV

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Facebooktwitterlinkedinmail
Tagged , , , ,

10 thoughts on “Teknisk Analys Orexo- vecka 38

 1. Bra jobbat!
  Ser fram emot din TA-analys av Orexo denna vecka. (Köpte till lite idag på 127,50)

  Mvh
  Håkan

  1. Hej igen,
   Väldigt dålig “timeing” på köp 127,50 igår.
   Tror du kursen fortsätter nedåt under torsdag och fredag
   från dagens 124:-?
   Mvh
   Håkan

 2. Så länge som kursen befinner sig under MA 50 & MA 200 så är utsikterna negativa. Säljarna som dominerar. Idag testades dessutom det mellersta BB på veckocharten vid 122.50 kr. Jag kommer kasta upp en liten mini uppdatering av läget under kvällen.

  Vänligen

  VV

 3. Hej,

  Ja, just nu ser det ut som inköpet Orexo 127,50 kanske var ett bra köp, men frågan är om besvikelsen kommer nästa vecka?

  Mvh
  Håkan

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.