Stoploss

Utvecklingen i portföljen 2014 – 1 Q 2015

Jag brukar i regel publicera längre analyser på hemsidan. Tänkte bryta den trenden och dela med mig av resultat som mitt system genererar, strategin som jag grundar min handel på. Teknisk analys är en bra metod av många olika anledningar. Handeln blir mer strukturerad, man håller känslor utanför och risktagandet hålls inom ramarna. 
Intresset för TA visar sig vara stort. Glädjande är att hemsidan nu har över 800 prenumeranter sen start för ca 7 månader sen. Stor & småsparare, kortsiktiga som långsiktiga investerare. Jag har nu studerat/ tillämpat metoden i drygt 10 år. Man lär sig ständigt nya saker, ständiga aha upplevelser. TA och värdepappershandel är min stora passion i livet. Jag är bra på det och hoppas kunna fortsätta med det livet ut. Jag är rädd att när ni väl börjar behärska metoden så kommer ni likt mig vara fast för alltid.
Målet med min värdepappershandel är att slå indexet, OMX 30. Året är långt ifrån slut, just nu ligger jag strategiskt bra till. Detta innebär att jag får mer tid till hemsidan. Ambitionen är att www.stoploss.se i framtiden skall bli Sveriges främsta mötesplats för den TA intresserade. En medlemssida/ community där vi inspirerar varandra till bättre affärer. Har varit stor efterfrågan på analyser så hemsidan kommer i framtiden erbjuda vissa betaltjänster.
Har redan informerat Twitter följarna, ca 150 personer har hittills visat/ anmält sitt intresse via mail. Jag räknar med att allt kommer igång inom ett par veckor. Kommer hålla er uppdaterade.
Arbetet på hemsidan har även väckt intresse från större aktörer. Fick nyligen ett schysst sponsor erbjudande som jag tackade nej till. Kul att andra ser värdet i det man gör.
Analyser som hittills har publicerats har varit träffsäkra. Medivir B och Orexo har varit säljkandidater, tappat ca 35- 45 %. Boliden, Nobia , Aerocrine B har haft en utveckling på ca 40 – 110 % sen köpsignalerna utlöstes. Vi följt de vilda svängningarna i FPC. Stockholmsbörsen, OMX 30 är också på bevakningslistan. I oktober 2014 publicerade jag den första analysen som varnade för kraftigare fall på Stockholmsbörsen, kort därpå fick vi fall på ca 12 %, Säljarna samlar momentum, risk för ras. Marknaden har de senaste dagarna serverat oss en kännbar korrigering på drygt 10 %, även denna gång kunde vi tolka varningstecken i god tid och positionera oss rätt, Stockholmsbörsen toppformation ?   Kvalité är viktigt för mig.
Kommer vara fortsatt fokus på det viktigaste, nämligen hur man med hjälp av TA begränsar risktagandet. RISK/ REWARD. Nog om det. Tänkte bjuda på det heligaste, nämligen hur kurvan i portföljen hos en trader kan se ut.
min avkastning 2014-2015Trading är ingen dans på rosor, har hört att 9/10 traders inte överlever. Marknaden har en förmåga att ständigt försöka bryta ned en. Vissa gånger lyckas hon och då gäller det att kunna resa sig igen. 83 %, det ni ser framför er är min utveckling sen ca 2014- 1 Q 2015. Ca 1500 affärer och courtage kostnaderna uppgår till ca 30 %. I en perfekt värld utan courtage kostnader hade jag haft en avkastning på ca 113 %. Jag föredrar en jämn årlig avkastning mellan 30- 50 %. Det viktigaste för en trader är nog harmonin. Känslor och trading är det farligaste som finns. Som ni ser så har jag haft en väldigt volatil utveckling 2015. Har upplevt en av mina största drawdowns i år. En påfrestande separation och portföljen tog hissen ned till källaren. Är man inte känslomässigt balanserad så bryter man förmodligen alla trader regler som finns. Mitt system funkar det är jag övertygad om, problemet var bara att jag inte funkade, noll fokus. Förluster är något naturligt, i livet och inom trading. Använd dig av S/L, känner du att du har en dålig period så är proffsens råd att minska sizen på positionerna tills stormen bedarrar. Min väg tillbaka var genom analyserna. Sex veckor i rad har jag nu lyckats skifta mellan olika bolag där alla har varit veckovinnare på börsen. En klar fördel med TA är att man kan lokalisera papper som ansamlar momentum och positionera sig i god tid. Det viktigaste är inte vägen utan målet. Tycker dock det är viktigt att våga vara ärlig mot själv och andra på vägen mot målet och lära av eventuella misstag. Förluster på börsen ingår i spelet, spelar man fel kort så förlorar man. Finns ingen som är immun, inte ens VV. 🙂

Avkastning Maj 2015.
Avkastning Maj 2015.

Har inte gjort så många affärer sen Valborg. All fokus ligger just nu på hemsidan. Jag är inte mycket för blankning, även om jag tror att jag hade gjort de bästa pengarna på det sättet. Händer det att jag tar blankningspositioner så är det oftast på det bredare indexet, OMX 30. Tar med utvecklingen i maj mest för att visa att det inte är några problem att prestera bättre än indexet trots en sur börs, detta tack vore TA och rätt inställning.
Vill passa på och tacka er för all stöd och visat intresse. Ni är verkligen inspirationen till allt detta.

Jag ser helst att ni är med och påverkar utvecklingen på hemsidan. Hur kan man göra det bättre ? Vad saknar ni ?Kom med förslag. Kommentarer välkomnas !
Intresseanmälan för medlemssidan kan ni maila till : voicesvisions@stoploss.se
Jag finns även Facebook. Allt du behöver göra är att gilla sidan, jag besvarar eventuella frågor inom några timmar.
www.facebook.com/stoploss.se

Lycka till med handeln. Syns på börsgolvet.
Vänligen VV.

Lär dig mer om TA och ta del av dagliga praktiska analys ex genom att registrera din e-post. Kostnadsfritt !

 

 

 

Facebooktwitterlinkedinmail
Tagged , , , , , , , , , , , ,

5 thoughts on “Utvecklingen i portföljen 2014 – 1 Q 2015

 1. Hur kommer det sig att du skär första grafen vid den 27e april när inlägger är publicerat den 8e maj? Du har sedan en graf för den 1a till den 6e maj. Vad hände där emellan som du inte vill visa?

  Att ta ut godtyckliga perioder kan få vem som helst att se grym ut. Hur ser din grafen för i år egentligen ut?

  1. Hej Scalper.

   Tack för din kommentar.
   Precis som rubriken säger så är detta mitt resultat för 2014- 1 Q-2015. Tycker nånstans att jag själv avgör vart jag drar detta datum, precis som du själv avgör vad du ska tro på eller anser vara “grymt”. Känner inte att jag behöver förklara mig för dig, men mildrar det din oro och obehag så valde 27 april för att jag där inledde kortare semester. Tittar du på min Twitter profil så ser du det.

   Meningen med hela inlägget är att visa att alla traders har både bra och dåliga perioder. Hade jag velat dölja något så hade jag definitivt inte visat när min portfölj tappade drygt 25 %.
   Året är långt ifrån slut, precis som jag skriver i inlägget så är det målet och inte vägen som är det viktiga. Jag är inte rädd för att misslyckas, förr eller senare gör vi det alla, det viktiga är att finna styrkan i misslyckandet och resa sig.

   Vänligen VV

 2. Hej!

  Riktigt härliga analyser. Har några frågor, hur länge har du tradat? Har du några grafer på 10års sikt eller började du för några år sedan?

  Mvh Robin.

  1. Hej Robin.

   Har tradat professionellt ca 4 år. Jag delar med mig av detta resultat mest för att visa att alla har bra och dåliga perioder.Visa att det går att ta sig ur riktigt tunga svackor. Har grafer på längre sikt, kanske delar med mig av dem i framtiden.

   Vänligen

   VV

 3. Hej!
  Ser att det finns massa böcker och kurser inom trading. Har hittils kollat på youtube och försökt lära mig lite om prorealtime, hitta kursvinnare och så. Känner väl att jag behöver försöka få lite mer struktur på mitt lärande, vad skulle du rekommendera för böcker / kurser ?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.